استدیو تیپس

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی


خدادادیان،کارشناس بهداشت‌محیط با اشاره به وجود عوامل بیماری‌زای بسیار از جمله سالمونلا در فضله ماهی‌قرمز ، گفت:
والدین به طور جدی از نزدیک‌شدن کودکان به تنگ‌ماهی و دست‌زدن به آب آن خودداری کنند.
از آنجا که وجود ماهی قرمز بر سر سفره هفت‌سین از سنت‌های دیرینه ماست، مخالف خرید
این ماهی‌ها نیستیم، اما افراد حتما باید نکات‌بهداشتی را در این زمینه رعایت کنند.

ماهی‌قرمز

وی افزود: توصیه می‌شود ماهی قرمز در آب و هوای خشک و سرد نگهداری شود؛
چراکه این ماهی‌ها به شدت به تغییرات دمایی حساسند و باید از آب خنک برای تعویض آب تنگ آنها استفاده شود.

خدادادیان با اشاره به حساسیت این ماهی‌ها نسبت به کُلر آب اظهار کرد: کُلر
آب بعد از ۱۲ تا ۲۴ ساعت بطور کامل از آب حذف می‌شود و توصیه ما این است که از آبی که قبلا کنار گذاشته
جهت تعویض آب تنگ ماهی‌ها استفاده شود.

این کارشناس بهداشت‌محیط در خصوص نزدیک‌شدن بچه‌ها به تنگ ماهی و دست زدن
آنها به آب تنگ هشدار داد و اظهار کرد: در فضله آبزیان بویژه ماهی‌ها عامل بیماری‌زایی به نام “سالمونلا”
وجود دارد.این عامل بیماری‌زا با ورود به بدن موجب ایجاد بیماری تیفوئید و سایر بیماری‌های دستگاه گوارش
بویژه در کودکان می‌شود. از آنجایی که بچه‌ها به دنبال دست‌زدن به ماهی‌ها هستند،
ممکن است دچار اسهال و استفراغ شده و تب کنند و قطعا والدین در اینگونه موارد اصلا متوجه نمی‌شوند که عامل این عوارض ماهی است.

ماهی‌قرمز

ماهی‌قرمز

وی با ابراز تاسف از اینکه برخی والدین ماهی را به عنوان وسیله بازی برای کودکان خود می‌خرند،
اظهار کرد: بازی و دست‌زدن بچه‌ها به ماهی گلی می‌تواند آنها را در معرض بیماری قرار دهد
و از همین رو توصیه می‌شود والدین کودکان خود را به طور جد از تنگ‌ماهی دور نگه دارند. والدین خود نیز هنگام تعویض آب‌تنگ باید از دستکش استفاده کرده، در غیراین‌صورت باید بلافاصله پس از تعویض آب‌تنگ دست‌های خود را با آب و صابون بشویند.

عوامل بیماری‌زای  در فضله ماهی‌قرمز و لاک پشت

خدادادیان افزود: بچه‌لاک‌پشت‌ها نیز در فضله خود عوامل بیماری‌زای فراوانی دارند که توصیه می‌شود
والدین بطور جد از خرید این موجودات برای کودکان خود اجتناب کنند.

همچنین بخوانید:۹۵ درصد ماهی‌قرمزها ایرانی هستند

ماهی قرمز گل سر سبد سفره های نوروزی مردم است که هر ساله بازار داغی
در این ایام پیدا می کند و به گفته معاون سازمان شیلات میزان تولی
د انواع ماهیان زینتی که بخشی از آن مربوط به ماهی قرمز است سالانه به ۲۰۰ میلیون قطعه می رسد
و آیین نامه ای برای تسهیل این فعالیت در حال تصویب و ابلاغ است.

ماهی قرمز که به رسم همیشگی مهمان سفره های نوروزی است
و در ایام تعطیلات و شب عید در همه خانه ها یافت می شود، امروزه به گفته حسین عبدالحی،
تولید فراوانی دارد و بخش زیادی از ۲۰۰ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی تولیدی در کشور است
که در قالب ۲۰۰ نوع ماهی زینتی و تقریبا در همه استان ها صورت می گیرد.
در این میان بیشترین تولید ماهیان زینتی در استان اصفهان صورت می گیرد
و وضعیت تجارت آن نیز بهبود یافته، چراکه میزان صادرات نسبت واردات
در طول سال های دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به دولت قبل افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به سهم بیش از ۴۰ درصدی استان اصفهان به ویژه شهر کاشان در تولید
انواع ماهی زینتی مانند ماهی قرمز، در این باره به ایسنا گفت: حدود ۹۵ درصد انواع ماهیان
قرمز موجود در بازار در داخل تولید می شود و بخش اندکی از آن وارداتی است، اما اینکه گفته می شود
“ماهیان زینتی و آکواریومی هم از مبادی غیر رسمی و به صورت قاچاق به کشور وارد می شوند”، اینگونه نیست، چراکه حمل و نقل و نگهداری آن در طول
مسیر بسیار سخت است و نمی توان آن را غیر رسمی وارد کرد.

صدور ماهی‌قرمز و ماهیان زینتی به کشورهای مختلف

معاون آبزی پروری سازمان شیلات با بیان اینکه صادرات ماهیان زینتی سهم قابل قبولی
در صادرات آبزیان دارد، گفت: شهرستان محلات به تنهایی سالانه بیش از یک میلیون
دلار انواع ماهیان زینتی به کشورهای مختلف صادر می کند و این مسئله نشان دهنده رونق تولید و بازار این گونه های آبزی است.

عبدالحی با بیان اینکه با توجه به زیان بار نبودن و کم خطر بودن پرورش ماهی زینتی،
هر کسی در این زمینه متقاضی باشد مجوز می گیرد، گفت: این فعالیت جزو تولیدات سالم
و تقریبا بی خطر است و می تواند جایگزین مناسبی برای حیواناتی مانند سگ و گربه باشد.
بنابراین تولیدش هم می تواند در هر جایی صورت گیرد و بر همین اساس در حال تدوین
و تنظیم آیین نامه ای هستیم که متقاضیان برای تولید کمتر از ۵۰ هزار قطعه ماهی زینتی
نیازی به استعلام های خاص نباشد. البته برای او کارت صادر می شود و نیازی به سختگیری های صورت گرفته برای یک تولید بزرگ نیست.

وی تصریح کرد: ماهیان زینتی و آکواریومی که بیش از ۹۹ درصد آن ها در آب شیرین تولید می یابند،
هیچ مخاطره ای ندارند و به نظر می رسد که باید با هم اندیشی و همفکری با دستگاه هایی مانند
سازمان محیط زیست و سازمان دامپزشکی برای تسهیل تولید فکری کرد و تدبیری اندیشید که نیاز به کار کارشناسی بیشتری دارد.

ایسنا

امکان نظر دهی وجود ندارد.