استدیو تیپس

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی


 پدر و مادرهای ما در قدیم بیشتر از ظروف سفالی برای پخت و پز و نگهداری آب استفاده می کردند, قعطا به خاطر همین هم بوده که سالم تر بودند و کمتر دچار این بیماری های امروزی می شدند. استفاده از باقی ظروف مانند فلزی تفلون و … هرکدام ضررهایی برای سلامتی دارد.

ظروف سفالی

به گفته برخی از کارشناسان بهتر است استفاده از ظروف پلاستیکی و فلزی را کاهش دهید و به استفاده از
ظروف سفالی روی بیاورید.

اما این ظروفی که از گل و خاک درست می‌شود، چه خاصیتی دارد؟

* در ظروف فلزی مانند آلومینیم، نیکل و کروم، احتمال نشت فلز به مواد غذایی وجود دارد؛ درحالی‌ که این
خطر در ظروف گلی وجود ندارد.
همچنین، پخت‌وپز در سفال باعث حفظ بسیاری از مواد مغذی خوراکی ها می شود.* مصرف آب نگهداری شده در ظرف
یا بطری پلاستیکی به دلیل وجود مواد شیمیایی مانند BPA برای بدن مضر است.
درحالی‌که ظروف سفالی این مشکل را ایجاد نمی‌کند.
از طرفی، آبی که درظروف سفالی نگهداری می‌شود، دارای طعم طبیعی است.

ظروف سفالی

استفاده از ظروف سفالی

* نتایج برخی از مطالعات نشان می دهد که آب ذخیره‌شده در ظروف پلاستیکی باعث کاهش سطح هورمون تستوسترون در
بدن می‌شود، درحالی‌که آب نگهداری شده درظروف سفالی به حفظ هورمون تستوسترون کمک می کند و درنتیجه باعث بهبود
روند سوخت‌وساز بدن می‌شود.* سفال قلیایی است و سطح pH آب را حفظ می‌کند.
درواقع، وقتی غذاهای اسیدی درظروف سفالی پخته می‌شود، طبیعت قلیایی ظروف سفالی کمی طبیعت اسیدی را خنثی می‌کند.
به‌این‌ترتیب، باعث حفظ سلامت بدن و دستگاه گوارش می‌شود.* ظرف سفالی طبیعی و غیر سمی است و بخار را
در خود نگه می دارد.

همچنین مواد مغذی محلول در آب را نیز در خود حفظ می کند.
ظرف سفالی گرما را در خود حفظ می‌کند و سازگار با محیط‌ زیست است.

بد نیست خواص ظروف سفالی را بدانید

ظروف سفالی

خواص پخت و پز در ظروف سفالی

امروزه کارشناسان معتقدند که بهتر است در عوض استفاده از ظروف پلاستیکی و فلزی از ظروف سفالی استفاده شود.

درظروف سفالی بر خلاف ظروف فلزی مانند آلومینیوم و کروم خطر نشت فلز به مواد غذایی وجود ندارد.و در این ظروف گلی مواد مغذی غذاها حفظ میشود.

که برای بدن ضرر دارد برای نگهداری آب مناسب نیستند.اما ظروف سفالی (PBAظروف پلاستیکی به دلیل داشتن ماده ی شیمیایی (

این مشکل را ایجاد نمیکنند.همچنین آب نگهداری شده در این ظروف طعمی طبیعی دارد.

آب نگهداری شده درظروف سفالی سبب حفظ هورمون تستسترون میشود و به بهبود سوخت و ساز بدن کمک میکند درحالیکه ظروف پلاستیکی سطح تسترون بدن را کاهش میدهند.

آب را نیز حفظ میکنندPHهنگام پخت غذاهای اسیدی در ظروف سفالی ،طبیعت اسیدی مواد به دلیل خاصیت قلیایی سفال خنثی میشود.این ظروف

این ظروف طبیعی هستند و در نتیجه سمی نیستند و در بخار را در نگهداری میکنند.همچنین گرما را درون خود نگهداشته و با محیط زیست نیز سازگاری دارند.

این ظروف به کندی گرم میشوند در نتیجه حرارت را به طور یکنواخت پخش میکنند.

ظروف سفالی برای حبوبات و آش ها که به طبخ طولانی احتیاج دارند بسیار مناسب هستند.

از مزایای دیگر این ظروف میتوان به مناسب بودن قیمتشان نسبت به ظروف چینی و کریستال اشاره کرد

انواع ظروف سفالی

ظروف سفالی دارای ۲ دسته ی لعاب دار و بدون لعاب دسته بندی میشوند

پزشکان طب سنتی ظروف سفالی بدون لعاب را برای پخت غذا مناسب نمیدانند و نباید بیش از دو یا سه باراز آن ها استفاده کرد زیرا با اینکه کوزه های سفالی بدون لعاب آب را خنک نگه میدارند اما غذا در منافذ سفال باقی مانده و پاک نمیشود،درحالیکه استفاده از انواع لعابدار آن هیچ مانعی ندارد و تنها شرط این است که لعاب سالم باشد.در صورتیکه دارای ریختگی باشد سرب و مس تشکیل دهنده لعاب در غذا نفوذ پیدا کرده و وارد بدن میشوند.

هشداری در استفاده ازظروف سفالی

باید توجه داشت که برای نگهداری غذا ازظروف سفالی آبی رنگ استفاده نشود زیراترکیبات سربی موجود در آن ها خطر به وجود آمدن مسمومیت غذایی را دارد.

این ظروف نباید به طور مستقیم بر روی حرارت قرار گیرند بنا بر این باید از شعله پخش کن استفاده کنید.

روزنامه خراسان و ساعت ۲۴

امکان نظر دهی وجود ندارد.