استدیو تیپس

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی


روزه گرفتن بر هر مسلمانی واجب است و مسلمانان در ماه مبارک رمضان
یک ماه از سال را روزه می گیرند و از اذان صبح تا اذان مغرب را چیزی نمی خورند
در ادامه با مزایای شگفت انگیز روزه گرفتن آشنا شوید.

روزه گرفتن

بر مسلمانان واجب است که یک ماه از سال (ماه رمضان) را روزه بگیرند و ساعاتی از روز را از
خوردن و آشامیدن بپرهیزند. روزه‌داری محاسن و مزایای شناخته شده و ناشناخته‌ی بسیاری
دارد که اثرات مفیدی روی جسم و روح انسان نیز خواهند داشت.

نکته‌ی جالب درمورد روزه گرفتن این است که کارشناسان غیر مسلمان به دسته‌بندی
مزایای روزه‌داری پرداخته و افراد را به گرفتن روزه به‌صورت دوره‌ای یا پریودیکال (منظور از
دوره‌ای یا پریودیکال مشخص بودن ساعت شروع و پایان روزه گرفتن است) توصیه می‌کنند.
نکته‌ی جالب دیگری که در توصیه‌های این محققان به چشم می‌خورد این است که روزه گرفتن
را با رژیم غذایی مقایسه نمی‌کنند و معتقدند روزه گرفتن نسبت به رژیم‌های غذایی سخت و طولانی مدت بسیار موثرتر و مفیدتر است.

مزایای روزه گرفتن

۱- تاثیر روزه داری روی کاهش وزن

روزه گرفتن به پاکسازی پوست کمک می‌کند، باعث توقف تشکیل سلول‌های سرطانی می‌شود و طول عمر را افزایش می‌دهد.

طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده روزه گرفتن یکی از ایمن‌ترین روش‌ها برای کاهش وزن است.
این تحقیقات نشان داده‌اند که روزه گرفتن به صورت دوره‌ای، پریودیکال و یا متناوب(منظور از دوره‌ای،
پریودیکال یا متناوب، روزه‌ای است که ساعت شروع و پایان آن مشخص باشد یعنی دقیقا شبیه روزه
گرفتن مسلمانان) این امکان را برای بدن فراهم می‌سازد تا سلول‌های چربی را بسیار موثرتر از رژیم‌های غذایی معمولی بسوزاند.

در واقع روزه گرفتن متناوب یا پریودیکال بدن را قادر می‌سازد تا به جای منابع قندی، چربی
را به عنوان اولین منبع انرژی انتخاب و استفاده کند. بسیاری از ورزشکاران در سطح جهان
این روزها برای کاهش وزن و کاهش میزان چربی بدن خود، از روزه گرفتن استفاده می‌کنند.

روزه گرفتن

افطاری

۲- بهبود حساسیت به انسولین

“ناتان هویت” مدعی است که تحقیقات نشان داده روزه گرفتن می‌تواند تاثیرات مثبتی روی
“حساسیت به انسولین” در بدن انسان داشته باشد که در واقع به مقاومت بیشتر بدن در
مقابل کربوهیدرات‌ها و قندها منجر خواهد شد. منظور از “حساسیت به انسولین” میزان
نیاز افراد به انسولین برای پایین آوردن سطح قند خون است. به بیان دیگر کسی که میزان
“حساسیت به انسولین” بهتری دارد، برای کاهش سطح قند خون خود نیاز به انسولین
کمتری خواهد داشت و تاثیر انسولین در بدن او بیشتر و بهتر خواهد بود.

افزایش متابولیسم با روزه گرفتن

۳- افزایش متابولیسم

روزه گرفتن به سیستم گوارشی انسان فرصتی جهت استراحت می‌دهد که این اتفاق
باعث افزایش فعالیت متابولیسمی برای سوزاندن کالری‌های بیشتر می‌شود. اگرسیستم
هاضمه و گوارش ضعیفی دارید، باید بدانید که روزه گرفتنن می‌تواند روی قابلیت متابولیزه
کردن غذاها و سوزاندن چربی‌ها تاثیر بگذارد. روزه گرفتن می‌تواند گوارش را تنظیم کند
و عملکرد روده را بهبود بخشد و بنابراین عملکرد متابولیک و متابولیسم بدن را بهبود خواهد بخشید.

۴- روزه  گرفتن طول عمر را زیاد می‌کند

باور کنید یا نه هر چقدر کم‌تر بخوریم، بیشتر عمر خواهیم کرد. مطالعات مختلفی روی ملت‌ها
و فرهنگ‌های مختلف و رژیم غذایی آنان انجام شده که تاثیرات رژیم‌های غذایی را روی طول عمر
افراد اثبات کرده است. یکی از تاثیرات اولیه سالخوردگی، متابولیسم آهسته‌تر است. انسان‌ها
وقتی جوان‌تر هستند متابولیسم سریع‌تر و موثرتری دارند. بنابراین هرچه کم‌تر بخوریم، فشار
کم‌تری بر روی متابولیسم و سیستم گوارش وارد خواهد شد و تلفات ناشی از سیستم گوارشی نیز کاهش خواهد یافت.

روزه گرفتن

افطار

۵- بهبود شرایط گرسنگی

ناتان هویت می‌گوید: اگر شخصی هر ۳ یا ۴ ساعت یک‌بار یک وعده غذایی بخورد،
آیا می‌تواند حس گرسنگی واقعی را تجربه کند؟
طبیعی است که هیچ‌کس با این شرایط گرسنه نخواهد شد. به بیان دیگر حس کردن
یک گرسنگی واقعی بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول خواهد کشید.
روزه گرفتن باعث می‌شود که هورمون‌ها در بدن انسان تنظیم شود و این امکان را
فراهم خواهد ساخت تا انسان گرسنگی واقعی را تجربه کند و از گرسنگی‌های کاذب دور باشد.

تاثیر روزه داری در سلامت مغز

بیشتر بدانید : تاثیر روزه داری در سلامت مغز تا چه حد است؟
هنگامی که فرد سالمی بیش از حد غذا مصرف می کند، نوعی اختلالات در مغز ایجاد می شود.
با روزه داری، در مغز بعضی تغییرات شیمیایی رخ می دهد که به سلامت مغز تاثیر می گذارد.
پروتئین هایی که به هنگام ورزش کردن در مغز تولید می شود پروتئین های نوروتروفیک است،
که آن ها با روزه داری در ماه رمضان نیز در مغز تولید می شود و مدار های عصبی فعال می شود.

رشد و فعال شدن آن ها به تشکیل سیناپس های مغز کمک می کند. هم چنین باعث تولید کتون ها
که یک منبع انرژی برای عصب است می شود و در توانایی ارتباط با دیگران و صبر و حوصله تاثیر مثبت
می گذارد و از ابتلا شدن به بیماری های آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند.

مشرق نیوز و خبرنگاران جوان

امکان نظر دهی وجود ندارد.