استدیو تیپس

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی


استفاده از نان های فانتزی و حجیم به دلیل طعم و مزه خوب شان خیلی رواج پیدا کرده است. استفاده از نان تُست برای صبحانه به دلیل شکل زیبا و خوشمزه بودن برای بچه ها به ویژه خیلی پرطرفدار است. اما این نکته را باید توجه کرد که در استفاده از آنها نباید زیاده روی کرد.

نان تُست

متخصصان تغذیه و سلامت هشدار می‌دهند که مصرف روزانه دو برش نان تست آغشته به کَره می‌تواند خطر ابتلا
به دیابت را دو برابر کند.

نان تُست

نان تُست همراه با کره

براساس مطالعه‌ای که روی بیش از ۳۰۰۰ نفر انجام شده مصرف این مقدار نان تست آغشته به کره در وعده
صبحانه روزانه خطر ابتلا به دیابت را ظرف پنج سال تا دو برابر افزایش می‌دهد.

متخصصان می‌گویند: این یافته بار دیگر بر اهمیت انتخاب رژیم غذایی مدیترانه‌ای تاکید می‌کند که غنی از حبوبات، غلات کامل
و سبوس‌دار، میوه، سبزی و خشکبار است و مقدار غذاهای گوشتی آن به ویژه گوشت قرمز و همچنین شیرینی‌جات
در آن کمتر است.

این متخصصان همچنین متذکر شدند: شواهد بیشتری حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی گیاهی، هم برای سلامتی انسان‌ها مفیدتر
است و هم تاثیر سوء کمتری بر محیط زیست دارد.

خوب است بدانید آیا خوردن نان تست سرطان‌زا است؟

یک گزارش علمی جدید که سازمان ناظر ایمنی غذایی دولت بریتانیا منتشر
کرده است به نتیجه‌ای تکان‌دهنده می‌رسد: خوردن بیش از حد نان تست
ممکن است خطر دچار شدن به سرطان را افزایش دهد.
سازمان استانداردهای غذایی بریتانیا که این گزارش را منتشر کرده است،
این رابطه را به آکریلامید، سمی که هنگام قرار گرفتن مواد کربوهیدراتی
در معرض درجه حرارت بالا، تولید می‌شود، نسبت داده است.

اما فقط نان تست‌شده نیست که این مشکل بالقوه را دارد: سازمان
استانداردهای غذایی می‌گوید آکریلامید در قهوه، سیب‌زمینی سرخ‌کرده
و غذاهای تنوری هم یافت می‌شود.

آکریلامید یک محصول فرعی طبیعی در فرایند پخت‌وپز است و هنگامی غذاهای نشاسته‌ای در درجه حرارت‌های بالا (بالای ۲۴۸ درجه) پخته می‌شوند، ایجاد می‌شود. غذاها احتمالاً هنگامی‌که برای مدت طولانی‌تر در دماهای بالاتر پخته می‌شوند آکریلامید بیشتری دارند و این ماده شیمیایی همچنین هنگامی‌که غذاها برشته یا کباب می‌شوند، نیز بیشتر تولید می‌شود.

سازمان استانداردهای غذایی برای این پژوهش، نمونه‌هایی غذاهای از ۵۰ خانوار را گرفت و میزان آکریلامید آن‌ها را در آزمایشگاه اندازه گرفت. ازجمله یافته‌های آنان این بود: کمرنگ‌ترین بخش نان تست حاوی ۹ میکروگرم در کیلوگرم آکریلامید بود و تیره‌ترین بخش نان تست ۱۶۷ میکروگرم در کیلوگرم آکریلامید داشت.

سیب‌زمینی‌های سرخ‌کرده وضعیت بدتری دشت و حاوی تا ۱۰۵۲ میکروگرم
در کیلوگرم آکریلامید بود.

پخت مواد غذایی با درجه حرارت بالا

گای پاپی،‌ مشاور ارشد علمی سازمان استانداردهای غذایی دراین‌باره گفت:
«پختن بسیاری از غذاها و گروه‌های غذایی بالقوه می‌تواند آکریلامید تولید کند.
مواد غذایی را نباید در درجه حرارت‌های بالا یا برای مدت طولانی برشته کرد
تا میزان آکریلامید پایین بماند.»

این اخبار هنگامی منتشر می‌شود که یک ماه پیش سازمان جهانی بهداشت
در گزارشی بحث‌برانگیز به این نتیجه رسید که گوشت‌های فراوری شده مانند
بیکن، سوسیس و هات‌داگ باعث سرطان می‌شوند.

البته دکتر دیل شپرد، متخصص سرطان در کلینیک کلیولند درباره رابطه میان غذاهایی به‌ظاهر بی‌خطر مانند نان تست‌شده و سرطان اندکی تردید دارد. او گفت: «ما هنوز نمی‌دانیم که این غذا واقعاً باعث سرطان می‌شود یا نه. درحالی‌که چیزهای دیگری مانند سیگار کشیدن و چاقی وجود دارند که بسیار بیشتر از سرطان‌زا بودنشان مطمئنیم.»

شپرد اشاره می‌کند، این خطر بالقوه وجود دارد که خوردن غذاهای حاوی آکریلامید بتواند سرطان ایجاد کند، اما بررسی‌ها تا به حال این رابطه را ثابت نکرده‌اند.

او می‌گوید: «آنچه ما می‌دانیم این است: اگر شما سلول‌هایی داشته باشید و این ماده شیمیایی را در کنار آنها قرار دهید، این ماده توانایی تغییر دادن DNA را دارد. آنچه ما نمی‌دانیم این است که با توجه به توانایی بدن‌های‌مان برای دفع سموم آیا اتفاق مشابهی در انسان‌های می‌افتد یا نه.»

خطر ابتلا به سرطان با توجه به شیوه پخت و پز

نان تُست

خوردن نان تُست

آندرو چان، استادیار پزشکی در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد نظر مشابهی دارد. او می‌گوید: «عوامل احتمال سرطان‌زا به میزان‌های متفاوت در محیط ما وجود دارند و در اغلب موارد میزان‌های این سرطان‌زاها خیلی کم است که مشکل بتوان به معنای واقعی خطر سرطان ایجاد کنند. به طور نظری، ممکن است مقداری افزایس در خطر سرطان به وجود آید، اما به نظر من هنوز خیلی زود است که اظهار نظر کرد که آیا برخی از شیوه‌های معمول پخت‌وپز می‌توانند خطر سرطان را در فرد افزایش دهند یا نه.»

با این حال، او می‌گوید، ما می‌توانیم خطر متوجه خودمان را با محدود کردن میزان خوردن غذاهای نشاسته‌ای پر از قند و پرهیز از خوردن غذاهای سوخته کاهش دهیم.

پاپی در واکنش به این نظرات می‌گوید، لازم نیست مردم به کلی از خوردن نان تست، سیب‌زمینی برشته یا سایر غذاهای حاوی آکریلامید به کلی دست بردارند، بلکه باید سعی کنید تا جای می‌توانند خوردن این غذاها را محدود کنند. او می‌گوید: «مصرف یک رژیم غذایی متنوع و متعادل مغذی بهترین توصیه است- در مصرف هیچ چیز نباید افراط کرد- و در عین حال نباید غذا را پیش از خوردن بیش از حد برشته و قهوه‌ای کرد.»

روزنامه تلگراف و همشهری آنلاین

امکان نظر دهی وجود ندارد.