استدیو تیپس

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی


آجیل ها منبع رشد قرچ ها و میکروب ها هستند پس تا حد امکان باید سریع تر از آجیل ها استفاده کرد. اما در صورت نیاز به نگهداری آجیل بهتر است در یخچال نگهداری شوند تا بو مزه آن تغییر نکند و آفت نگذارد. اگر خواستید آجیل را در دمای اتاق نگهداری کنید بهتر است در ظروف دربسته پلاستیکی باشند تا ماندگاری بهتری داشته باشند. 

نگهداری آجیل‌

یک متخصص علوم و صنایع غذایی ضمن بیان بهترین شرایط برای حفظ و نگهداری آجیل و مغزدانه‌ها گفت: آجیل‌های پاک
شده، مستعد جذب رطوبت و بو به خود هستند و در صورتی که به روش مناسبی نگهداری نشوند، رشد آفات
در آنها سرعت و افزایش می‌گیرد.

نگهداری آجیل‌

اصول نگهداری آجیل‌

دکتر آراسب دباغ مقدم، با اشاره به اینکه مدت و مکان نگهداری آجیل ها به دما و رطوبت محیط بستگی
دارد، گفت: عمر مفید نگهداری آجیل ها در دمای اتاق از دمای یخچال و فریزر کمتر است
و مغزهایی که بیش از چند ماه در دمای گرم اتاق نگهداری شوند کیفیتشان را از دست خواهند داد.

وی افزود: اگر می خواهید مغزهای آجیلی را در دمای اتاق نگهداری کنید بهتر است ابتدا آنها را به مدت
۴۸ ساعت در فریزر قرار دهید تا آفات و تخم و لاروی احتمالی موجود در آنها از بین برود؛ اما
اگر می خواهید مغزها را در یخچال نگهدارید دیگر به این کار نیازی نیست.

نگهداری آجیل در دمای اتاق

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: زمانی که آجیل را در دمای اتاق نگهداری می کنید، برای
آنکه رطوبت و بوهای خارجی جذب آن نشود، باید آنها را در ظروف پلاستیکی یا شیشه ای دربسته و مقاوم
به نور و رطوبت و بو قرار دهید.

دکتر دباغ مقدم در پاسخ به این پرسش که آیا گردویی که روغن آن تند شده باشد برای سلامت مضر
است یا خیر گفت: مصرف گردویی که روغن آن تند و طعمش نامطبوع شده باشد برای سلامت مضر نیست، اما
کیفیت تغذیه ای چندانی ندارد.

اغلب مغزهای با پوسرا مدت یک سال در یخچال

وی افزود: بهتر است برای حفظ کیفیت و ارزش تغذیه ای پسته نیز آن را در پوسته سختش نگهداری کنید
و از خرید پسته مغزشده اجتناب کنید.

اغلب مغزها ترجیحا با پوست، به مدت یکسال در یخچال قابل نگهداری هستند و بین یک تا سه سال هم
می توان آن ها را در فریزر نگه داشت.

برای اینکه از خواص تغذیه ای و طعم خوشایند مغزهای آجیلی نهایت بهره را ببرید بهتر است آنها را به
اندازه نیاز تهیه کنید و به صورت تازه بخورید زیرا این نوع محصولات با گذشت زمان در محیط یخچال و
فریزر بوی مواد غذایی دیگر را به خود می گیرند و طعمشان هم ناخوشایند می شود.

خوب است بدانید چگونه از آجیل نگه داری کنیم؟

نگهداری آجیل‌

بهترین روش نگهداری آجیل‌

یکی از قدیمی‌ترین روش‌های نگهداری مواد غذایی، استفاده از فرآیند خشک کردن می‌باشد.

به کمک این فرآیند، علاوه بر ممانعت از فساد مواد غذایی، وزن و حجم محصول نیز کاهش یافته و باعث سهولت در بسته بندی، حمل و نقل و انبارداری آن می‌گردد.

بر اساس تعاریف سازمان غذا و داروی کشور میوه‌ها، مغزها و دانه‌ها به دو دسته خشک و خشکانیده تقسیم بندی می‌شوند:

میوه‌ها، مغزها و دانه‌های خشک محصولاتی هستند که رطوبت بخش خوراکی آنها پس از رسیدن، به‌طور طبیعی کم باشد.

میوه‌ها، مغزها و دانه‌های خشکانیده محصولاتی هستند که رطوبت بخش خوراکی آنها پس از رسیدن، به‌طور طبیعی زیاد بوده و بخش زیادی از این رطوبت با خشک کردن به روش‌های گوناگون از آن گرفته می‌شود.

معایب آجیل بوداده شده نسبت به آجیل خام

آجیل و خشکبار معمولاً در ماه مرداد و شهریور به عمل می‌آید. آن را خام نگه ‌می‌دارند و اگر هوا گرم باشد برای نگهداری آن حتماً به سردخانه نیاز است.

خشکبار خام را به‌تدریج بین عرضه‌کنندگان پخش می‌کنند و آنها نیز آن را با توجه به میزان فروش و استقبال مشتری کم‌کم بو‌ می‌دهند و به فروش می‌رسانند.

اگرچه آجیل خام را می‌شود تا یکی، دو سال در شرایط سردخانه‌ای نگه‌داری کرد، اما آجیل بوداده را بهتر است ظرف چند هفته مصرف کنید چرا که گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را افزایش می‌دهد و می‌تواند باعث فاسد شدن آجیل شود.

به همین دلیل است که شرایط نگه‌داری آجیل‌ها اهمیت زیادی پیدا می‌کند؛ تفاوتی که بین آجیل بوداده و آجیل خام وجود دارد نمک به کار رفته در آجیل بوداده است.

وقتی اجزای آجیل با نمک تفت داده می‌شود طعم دیگری پیدا می‌کند و برخی‌ها این طعم را بیشتر دوست دارند غافل از اینکه اضافه شدن نمک می‌تواند مصرف ما را محدود کند.

به این مفهوم که بدن ما در طول روز به میزان محدودی نمک احتیاج دارد و خوردن نمک بیش از آن مقدار می‌تواند به‌سلامتی لطمه بزند و زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی عروقی و فشارخون شود.

به همین دلیل توصیه می‌شود از آجیل خام استفاده کنید و در صورت امکان از خوردن آجیل بوداده پرهیز کنید. آجیل جزو گروه خشکبارهاست و میوه تازه نیست.

به‌مرور زمان که این میوه خشک می‌شود مقداری از خواصش را نسبت به میوه تازه از دست می‌دهد. بنابراین حرارت دادن آن در فرآیند بو دادن نیز باعث می‌شود دوباره مقداری از خواصش کم شود.

سلامت نیوز

امکان نظر دهی وجود ندارد.